SuSE Linux sikkerhetssertifisert

SuSE Linux Enterprise Server 8 er trolig den første Linux-distribusjonen som er blitt sikkerhetssertifisert.

SuSE Linux Enterprise Server 8 er trolig den første Linux-distribusjonen som er blitt sikkerhetssertifisert.

SuSE Linux Enterprise Server 8 (SLES 8) har oppnådd Common Criteria Security når det kjører på IBMs eServer xSeries-maskiner. Common Criteria (CC) er en internasjonalt annerkjent ISO-standard (ISO 15408).

Det er det tyske sikkerhetsselskapet Atsec Information Security som har gjennomført godkjenningen.

    Les også:

Riktignok har SLES 8 foreløpig bare oppnådd en Evaluation Assurance Level 2+-sertifisering (EAL2+), men IBM og SuSE annonserte i dag at selskapene har søkt om at SLES 8 på IBMS eServer-maskiner også skal sertifiseres for EAL3+, noe som ventes å skje senere i år.

Selv om dette regnes som et viktig skritt framover for Linux, ligger operativsystemet bak mange av konkurrentene i sertifiseringsprosessen. Blant annet Microsoft Windows 2000, Sun Solaris, IBM AIX og HP-UX innehar allerede den høyere EAL4-sertifiseringen. Det ventes at Linux på sikt også vil oppnå dette nivået, men når det vil skje er usikkert.

Sertifisering av denne typen er ikke gratis. Ifølge News.com koster EAL2-sertifisering et sted mellom 400.000 og 500.000 dollar.

Også Red Hat Linux ventes å oppnå EAL2-sertifisering i løpet av året. Ifølge News.com samarbeider Red Hat Software med Oracle om dette.

Til toppen