RESULTATERFINANS

SV vil instruere Telenor om salg av 1881

SV foreslår en dramatisk endring - Regjeringen må bruke sin aksjemakt i Telenor til å presse Baksaas.

30. jan. 2006 - 08:30

SV vil bruke statens eiermakt i Telenor til å stoppe salget av Opplysningen 1881. Arbeiderpartiet er uenig med SV, men blir presset av fagbevegelsen.

Opplysningen 1881 er eid av selskapet Telenor Venture IV, et selskap som kontrolleres av Telenor. Ledelsen i Telenor Venture IV har varslet at de vil selge selskapet innen sommeren 2008, Til sammen er det 650 ansatte i 1881. De fleste arbeidsplassene er i Distrikts-Norge.

Faglig sekretær Sonja Tinnesand i SV sier til Dagens Næringsliv at sentralstyret i partiet har bedt regjeringen gripe inn for å hindre et salg av Opplysningen 1881.

- SV skal gjøre det som er mulig for at det ikke blir noe salg, lovet Tinnesand til tillitsvalgte over hele landet, som var samlet i Trondheim i helgen.

Den faglige konferansen i Trondheim, som er den største i sitt slag i Norge, varsler nå økt press mot regjeringen.

"Slik alle bedriftseiere bruker sin styringsrett til å tjene sine egne interesser, må staten bruke sin eiermakt til å tjene samfunnets interesser, heter det i en uttalelse fra konferansen.

Jens Stoltenberg sa i et intervju med Dagens Næringsliv julaften at han mener staten ikke skal instruere Telenor eller andre statseide selskaper.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.