RESULTATERFINANS

Svaboe ut - kursen opp

Computer Advances Group (CAG) ble børsvinner tirsdag etter at selskapets utskjelte administrerende direktør Sjur Svaboe solgte seg ned. Tandberg-aksjen fortsatte å falle på den reforhandlede kontrakten med Nuvision.

Eirik Flaa
26. mai 1998 - 18:35

I takt med resten av markedet fortsatte IT-indeksen å falle tirsdag og endte ned 0,41 prosent til 1558,88 poeng. Totalindeksen falt med 0,44 prosent til 1351,3 prosent.

Børstaper blant IT-selskapene tirsdag ble Tandberg ASA, som for andre dag på rad falt på den reforhandlede kontrakten med Nuvision.

- At Tandberg-ledelsen må reforhandle avtalen er en bekreftelse på at Nuvision ikke har nådd sine mål, sier en analytiker til digi.no.

Tandberg-aksjen falt med 10,8 prosent til 132 kroner.

Langt bedre gikk det med Computer Advances Group, som endte som suveren børsvinner tirsdag med en oppgang på 20,4 prosent til 65 kroner. Kursen har lenge vært preget av tynnslitt tillit til selskapets styreformann og gründer Sjur Svaboe, og dagens nedsalg av 327.400 aksjer ble derfor positivt mottatt i markedet. Selskapet styrket også kjendisfaktoren tirsdag; ifølge nyhetsbyrået TDN har brødrene Tvenge og Dagfinn Sunndal vært blant kjøperne av postene.

- Det som betyr mest her er nok at Svaboe selger seg ned, kommenterer en analytiker.

Også Sysdeco-avlegger Avenir viste gode takter tirsdag, og selskapet la på seg med 15,8 prosent til 22 kroner, og plasserte seg som nummer to på vinnerlista på Oslo Børs tirsdag.

Til tross for stagnering i kursnivået, er det fortsatt stor interesse for Merkantildata. Totalt ble det omsatt 630.000 aksjer i selskapet - hvilket tilsvarer omtrent fem prosent av dagens totalomsetningen på Oslo Børs. Tilsammen ble det handlet aksjer og grunnfondsbevis for 1,3 milliarder kroner tirsdag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.