RESULTATERFINANS

Svært gode resultater for Intel

IT-bransjen er i bedring. I går la Intels toppsjef Craig Barrett frem overraskende hyggelige tall.

15. okt. 2003 - 09:18

Prosessor-kongen Intel er ett av av de viktigste lokomtivene. Selskapets fremleggelse av overraskende hyggelige tall i går kveld understreker derfor de postivite signalene for IT-bransjen.

Tallene for tredje kvartal viste at inntjeningen til selskapet steg med utrolige 142 prosent fra samme kvartal i fjor. Tallene var klart over gjennomsnittet av analytikernes forventninger.

"It was an outstanding quarter," sa Intels finansdirektør Andy Bryant under fremleggelsen av tallene.

Resultat etter skatt endte på 1,7 milliarder dollar mot 686 millioner dollar i samme kvartal i fjor. I tillegg til de hyggelige tallene for tredje kvartal, oppjusterte Intel tirsdag forventningene til fjerde kvartal. Selskapet venter nå et salg mellom 8,1 og 8,7 milliarder dollar i fjerde kvartal.

Det er ikke lengre salget av prosessorer til stasjonære PCer som drar Intel. Her har utviklingen gått roligere i det siste og prispress fra AMD har redusert fortjenesten noe.

Intel løftes av den sterke dreiningen mot bærebare maskiner, noe selskapet utnytter med sin Pentium M-serie strømsparende prosessorer. Disse prosessorene er 100 dollar dyrere enn tilsvarende brikker for stasjonære maskiner, noe som bidrar sterkt i Intels regnskaper.

Dette og sterkt salg av de dyre server-prosessorene gjør at Intel tror resultatmarginen i fjerde kvartal vil løfte seg dotcom-årenes utrolige 60 prosent.

Salget går best i det som på engelsk kalles emerging markets, som ikke er de vestlige industrilandene eller de fattige landene. Intel peker ut Asia med Kina, India og Japan samt Russland, Tyrkia og deler av Sør-Amerika som motorene i veksten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.