ANALYSER

– Svært mange utvikler kun på fritiden

Stadig flere lager egne mobilapper.

Omtrent 40 prosent av programvareutviklere driver med utvikling kun på fritiden, ved siden av den faste jobben.
Omtrent 40 prosent av programvareutviklere driver med utvikling kun på fritiden, ved siden av den faste jobben. Bilde: PantherMedia / Edward Bartel
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. des. 2013 - 10:13

IDC kom i går med et estimat over hvor mange mennesker i verden som har programmeringskunnskaper eller andre IKT-kunnskaper på et profesjonelt nivå.

Analyseselskapet tror at det finnes 18,5 millioner programvareutviklere globalt. Men bare 11 millioner av disse er profesjonelle. 7,5 millioner utvikler kun på hobbybasis.

IDC definerer hobbyutviklere som studenter eller arbeidstakere som er jevnlig er engasjert i utviklingsaktiviteter på siden av deres primære yrke.

I tillegg mener man at det finnes 18 millioner arbeidstakere med opplæring inne drift og administrasjon.

Estimatene er basert på tall fra 90 av de mest utviklede landene i verden.

Ifølge IDC holder 19 prosent av utviklerne, både profesjonelle og amatører, til i USA. Deretter følger Kina med 10 prosent og India med 9,8 prosent.

Av den totale mengden med IT-ansatte, står USA for 22 prosent, fulgt av India med 10,4 prosent og Kina med 7,6 prosent.

– Selv om både antallet utviklere og andre IT-ansatte ventes å vokse i de kommende årene, vil overgangen til levere av IT via nettskytjenester favorisere veksten blant utviklere framfor de andre arbeidstakerne med IKT-kunnskaper, sier Al Hilwa, programdirektør for applikasjonsutviklingsprogramvare hos IDC, i en pressemelding.

IDC mener at gruppen med hobbyutviklere er i sterk endring og av veksten i dette segmentet stor grad skyldes mobilrevolusjonen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.