Svært minne i ny Walkman-mobil

Sony Ericsson annonserte i dag en ny mobiltelefon med usedvanlig stort internminne.

Svært minne i ny Walkman-mobil

Sony Ericsson annonserte i dag en ny mobiltelefon med usedvanlig stort internminne.

Sony Ericsson annonserte i dag 3G-telefonen W950i, en ny modell i selskapets serie med musikkspillende mobiltelefoner.

Det mest spesielle mobilen er størrelsen på det interne flashminnet. Det rommer hele 4 GB med data, noe som gjør at mobilen får like stor lagringskapasitet som de største, separate MP3-spillerne med flashminne.

Mobilen er basert på Symbian v9.1 og programvareplattformen UIQ 3.0. Skjermen skal være trykkfølsom og kunne brukes til å navigere mellom musikkspor, artister og spillelister. Album kan gjengis med platecovere. Skjermen er på 2,6 tommer med QVGA-oppløsning (240x320) og støtte for 262.000 farger.

Samtidig som brukeren lytter til musikk, kan mobilen benyttes til andre ting, for eksempel å skrive meldinger eller å surfe på Internett.

Mobilen har støtte for pushbasert e-post og videostreaming. Den støtte lydfilformatene MP3, AAC, AAC+, E-AAC+, WAV og m4a, har grafisk equalizer, FM-radio med RDS, støtte for Bluetooth stereostreaming og skal kunne spille av musikk kontinuerlig i ti timer.

Meldinger skal kunne skrive ved hjelp av håndskrifts-gjenkjenning som også kan komplettere ord.

Nettleseren i mobilen er Opera 8.0. Den skal også støtte RSS-feeder og WAP 2.0 XHTML/HTML. Mobilen kan kommunisere ved hjelp av en infrarød port, Bluetooth 1.2 og USB 2.0 med Mass Storage-støtte. USB-kabel og stereo hodetelefoner følger med.

Mobilen måler 106 x 54 x 15 mm og veier 112 gra, Den har en taletid på inntil 7,5 timer med GSM (2,5 med UMTS) og en standbytid på 340 timer (250 med UMTS).

Mobilen vil først bli tilgjengelig i tredje kvartal. Det er ikke oppgitt hva den vil koste.

Til toppen