ANALYSER

Svært negative tall for Windows Phone 7

Gamle Windows Mobile er fortsatt mer ettertraktet, ifølge Gartner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. mai 2011 - 15:45

Gartner kom i dag med selskapet rapport om smartmobilsalget i første kvartal av 2011. Selskapet er enige med Canalys om at det ble solgt omtrent 101 smartmobiler i perioden. Analyseselskapene er derimot ikke helt enige i hvor store markedsandeler de ulike plattformene har. Men tallene er ikke mer forskjellige enn at rangeringen etter størrelse er den samme, bortsett fra at Samsungs Bada-plattform ikke nevnes i Gartners rapport. Canalys mener at Bada har en større markedsandel enn det hele samlekategorien til Gartner, «Other OS», har.

Tallene som det nok er knyttet mest spenning til, er hvilke markedsandeler Microsofts Windows Phone 7 har greid å oppnå. Systemet kom i salg i oktober i fjor, slik at første kvartal i år er det første, hele kvartalet hvor Windows Phone 7-mobiler er i salg.

I tabellen, som er gjengitt nedenfor, opplyser Gartner at det i første kvartal ble solgt nærmere 3,7 millioner smartmobiler basert på operativsystem fra Microsoft. Det som ikke er opplyst i tabellen, er at bare 1,6 millioner av disse var basert på Windows Phone 7. Resten var basert på den endre Windows Mobile-plattformen. Men samlet sett har Microsofts andel i smartmobilmarkedet blitt nesten halvvert på et år.

Gartner mener at Windows Phone 7 har mislykkes i forsøket på å bli foretrukket av forbrukere, samtidig som at mobiloperatørene i stor grad har fortsatt å fokusere på Android. Analyseselskapet mener likevel at veksten vil ta seg opp når Nokia etter hvert kommer med Windows Phone-produkter, men det er ikke sikkert at dette vil skje før i 2012.

Ifølge Gartner er Nokia med stor margin fortsatt verdens ledende leverandør av mobiltelefoner. Tabellen nedenfor viser at én av fire mobiltelefoner leveres av det finske selskapet. Det er likevel en reduksjon i markedsandelene på fem prosent siden første kvartal i fjor.

Størst prosentvis vekst har HTC med 174 prosent, etterfulgt av Apple som har mer enn doblet salget siden i fjor.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.