Svært positivt resultatvarsel fra Intel

Intel overrasket analytikerne med en vesentlig økning i omsetningsprognosen for inneværende kvartal.

Intel overrasket analytikerne med en vesentlig økning i omsetningsprognosen for inneværende kvartal.

Det var ventet at Intel ville advare markedet at omsetningen for inneværende (fjerde) kvartal tegner til å bli bedre enn ventet. Men omfanget av prognosejusteringen overrasket alle. For halvannen måned siden lød anslaget på 8,6 milliarder dollar til 9,2 milliarder dollar i omsetning i fjerde kvartal. I går meldte Intel at de i stedet venter å selge for mellom 9,3 milliarder dollar og 9,5 milliarder.

Hvis den nye prognosen er korrekt, vil det innebære en omsetningsøkning på rundt 13 prosent for hele året 2004 sammenliknet med 2003. Kvartalet og året vil bli Intels beste noensinne.

Før kunngjøringen hadde Intel-aksjen falt 0,39 dollar til 22,71 på Nasdaq. Da kunngjøringen ble kjent etter stengetid, økte kursen til 24,43 dollar.

Oppjusteringen skyldes at alt går så meget bedre overalt, ifølge finansdirektør Andy Bryant. Intel gjør det for tiden spesielt sterkt innen prosessorer for bærbare PC-er, og innen servere. Xeon-variantene med 64 biters utvidelse har effektivt møtt trusselen fra rivalen AMDs Opteron-prosessor med tilsvarende egenskaper, mener analytikerne, og selv om AMD gjør det bra med denne prosessoren, skal virkningen på Intel knapt være merkbar.

Bryant innrømmet at noen PC-leverandører opplevde å ikke få alle brikkene de trenger for å tilfredsstille etterspørselen.

Til toppen