KORTNYTT

Svært utbredt med egen PC på gutterommet

28. mars 2007 - 12:28

Folkehelseinstituttet har gjennomført en undersøkelse for å se på ungdoms bruk av PC, mobiltelefon og internett.

70 prosent av guttene og i overkant av halvparten av jentene har PC med internettilgang på rommet sitt, og mange har også TV. Totalt har 98 prosent av de spurte ungdommene PC hjemme.

- Dagens barnerom har blitt et teknologisk underholdningsrom, sier forsker Leila Torgersen, til Tidsskrift for ungdomsforskning.

Med unntak av spill er det små forskjeller på jenter og gutters bruk av PC, mobil og internett. Gutter i alderen 14 til 17 år skiller seg imidlertid litt ut. Hver fjerde gutt i denne alderen bruker over tre timer forran PC-en hver dag.

Analysene baserer seg på data fra ”Ung i Oslo 2006”, en spørreundersøkelse sendt ut til alle elever på de siste to årstrinnene på ungdomsskolen og første år på videregående. Totalt besvarte 11.519 elever på cirka 30 sider med spørsmål, i løpet av to skoletimer.

Chat er den mest populære tjenesten som ungdommene bruker på PC-en. Over halvparten av ungdommene chatter daglig via internett, mens en fjerdedel bruker e-post daglig. Etter chatting er det nedlasting av musikk som fenger mest både blant guttene og jentene.

97 prosent av guttene og 98 prosent av jentene har egen mobiltelefon, ifølge undersøkelsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.