Svak interesse for film på Sony PSP

Flere amerikanske filmselskaper har stoppet salget av film på UMD-formatet, som benyttes av Sony PSP.

Den amerikanske filmbransjens interesse for å gi ut mer film til Sonys håndholdte spillmaskin, PSP, er blitt svært så lunken. Årsaken er svært lavt salg av film til enheten, utgitt på Sonys proprietære UMD-format (Universal Media Disc),

Ifølge Reuters har minst to store filmselskaper allerede stoppet å utgi ny film til UMD, mens flere andre enten vurdere saken eller har bestemt seg for drastiske kutt. De som skal ha lagt ned hele produksjonen er Universal Studios Home Entertainment og Paramount Pictures Home Entertainment, selv om Paramount sier at selskapet vil vurdere markedet også i tiden framover. Selskapet vil først og fremst fokusere på de kommende HD-formatene.

En ikke navngitt leder i Paramount sier til Reuters at utgivelse av titler på UMD-formatet er mer unntaket enn regelen nå. Han mener at alle taper på å utgi dem.

- Ingen ser på film på PSP. Det er en spillmaskin, punktum, sier presidenten i hjemmeunderholdningsdivisjonen til et av de seks største filmselskapene i USA til Reuters.

    Les også:

Observatører Reuters har snakket med, har flere teorier om hva som har godt galt. Enkelte mener at det er blitt gitt ut for mange filmer på for kort tid. Men salget var slett ikke verst i begynnelsen. To av Sony Pictures' titler ble solgt i mer enn 100.000 eksemplarer de to første månenden etter lanseringen av PSP. Men nyhets interesse la seg fort, og interessen falt ytterligere da Apple lansere iPod med videostøtte i fjor høst.

Benjamin Feingold, presiden for Sony Pictures Home Entertainment, tror derimot at den største svakheten ved PSP som en filmframviser er at filmen ikke kan vises på større skjermer, for eksempel en tv. Han tror også mange benytter seg av muligheten for å rippe film selv og legge den på en Memory Stick, framfor å kjøpe film på UMD-formatet.

Denne uken skal ledere for Sony Computer Entertainment starte diskusjoner med filmselskaper i Hollywood om planer om å gjøre det mulig å koble PSP til tv-er.

Til toppen