Svak kronekurs redder Ericsson

- Mobilnett foreløpig lite påvirket av finanskrisen, sier konsernsjef Carl-Henric Svanberg.

Svak kronekurs redder Ericsson

- Mobilnett foreløpig lite påvirket av finanskrisen, sier konsernsjef Carl-Henric Svanberg.

Stockholm (NTB-TT): Det svenske elektronikkonsernet Ericsson fikk en bedre start på året enn ventet. Nettooverskuddet i første kvartal ble på 3,3 milliarder kroner, mot 4,5 milliarder i samme periode i fjor.

Omsetningen kom opp i 49,6 milliarder, sammenlignet med 44,2 milliarder i perioden januar-mars 2008, viste tall som ble lagt fram i Stockholm torsdag. Svakere kurs på svenske kroner bidro til den positive utviklingen i omsetningen.

- Den globale lavkonjunkturen gir foreløpig begrensede utslag på verdensmarkedet for mobilnett. Våre tiltak for å senke kostnadene går etter planen, og målet er å kutte med 10 milliarder kroner fra andre halvår av 2010, sier konsernsjef Carl-Henric Svanberg.

- Vår forretningsprofil, vårt globale nærvær og våre tidlige beslutninger om å senke kostnadene gir oss utgangspunkt for å styrke vår lederstilling, framholder Svanberg videre. Han påpeker at fortjenesten for Ericssons kjernevirksomhet har økt med 40 prosent.

Omsetningen på nettverkssiden økte med 12 prosent fra første kvartal i fjor til første kvartal i år. Utviklingen var spesielt sterk i Kina, India og USA, går det fram av tallene som Ericsson la fram torsdag. (©NTB)

    Les også:

Til toppen