RESULTATERFINANS

Svak og stille uke

IT-indeksen falt over syv prosent denne uken, i all hovedsak som følge av at markedet er preget av synkende oljepriser.

Jørgen Christiansen
4. des. 1998 - 16:36

Med resultatperioden et stykke bak oss og drøye tre uker igjen til nyttår ser det ut til at det er lite ny informasjon som tilflyter markedet. Da blir markedet om mulig enda mer makro-orientert enn tidligere i høst.

Med oljeprisen på bunn-nivå, forsatt svak krone og høy rente, samt dystre meldinger fra SSB, er det da kanskje ikke så rart at IT-indeksen falt syv prosent den siste uken.

Amerikanske journalister som dekker IT-sektoren peker på at vi nå er inne i en periode hvor det kan forventes resultatvarsler. Det er ikke gitt at vi har de samme forventningene i Norge, men vi er i hvert fall inne i den perioden på året hvor slike meldinger bør gis, dersom noen føler at de har lovet for mye.

Etter dumpingsalg av ASK-aksjer, "profit-warning" fra NetCom og siste 98-fusjon for Merkantildata, fikk noen av de sterkeste IT-aksjene en liten knekk den siste uken. De mindre likvide aksjene ser ut til å fortsette sine fall, som for eksempel Norman Data Defense som falt med 3,6 prosent fredag.

Et bidrag til fallet kan være uttalelser fra GartnerGroup gjengitt i digi.no tidligere fredag: Det ligger ikke egentlig noe nytt i uttalelsene, men saken gir oppmerksomhet rundt grunnleggende problemstillinger rundt Norman.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.