Svake HP-tall som ventet

Hewlett-Packard-sjef Carly Fiorina hadde varslet svake tall for siste kvartal og dette viste seg å stemme.

Hewlett-Packard-sjef Carly Fiorina hadde varslet svake tall for siste kvartal og dette viste seg å stemme.

Hewlett-Packard la i går frem tall for sitt kvartal som sluttet 31. januar. Selskapet hadde som mange andre varslet svakere tall på grunn av nedkjølingen i den amerikanske økonomien og dette viste seg å stemme. Men tallene ble ikke - som mange analytikere var redd for - enda svakere. Etter å ha solgt for 108 milliarder kroner, satt selskapet igjen med et resultat før skatt på 2,6 milliarder kroner. Dette er et fall på 59 prosent sammenliknet med tallene for i fjor.

Som mange andre straffes nå HP for sine investeringer i internettbransjen. Kvartalstallene inneholdt en avskrivning på 3,3 milliarder kroner i aksjer HP sitter på. Samtidig må HP bruke nesten en milliard kroner på kvitte seg med 1.700 ansatte.

HP-sjef Carly Fiorina har ryddet opp en del, men står nå overfor nye utfordringer. Samtidig med at økonomien bremser opp, har Internett-bransjen bråstoppet.
- Salget til .com-selskaper var egentlig lik null i dette kvartalet, fortalte Fiorina i går.

Et generelt fall i PC-salget reduserte salget av PC-servere og PC-er med 11 prosent, og til tross for å bra salg av bærebare maskiner, tapte PC-divisjonen 171 millioner kroner i kvartalet som gikk.

Under resultatfremleggelsen innrømmet Fiorina at HP hadde forsterket sine egne problemer ved å kutte i markedsføringen av servere i desember. Konkurrentene gjorde det motsatte. HP-sjefen fortalte også at selskapet sliter med en kanalkonflikt om direktesalg som mange andre gjør.

Til toppen