Svake Oracle, Ellison er pessimist

Oracle-sjef Larry Ellison la i går frem svake tall og har meldt seg inn i klubben for "det blir ikke noen opptur i år"-troende.

Oracle, verdens nest største programvarehus la i går frem svake resultater etter deres tredje finanskvartal som endte 28. februar. Selskapet satt igjen med 508 millioner dollar etter skatt, et fall fra 583 millioner året før.

Selskapet kom med et resultatvarsel 1. mars og fortalte om svakt salg i Asia. Totalt omsatte selskapet for 2,2 milliarder dolla i periodenr, mot 2,7 milliarder dollar i samme kvartal året før. Det er særlig lisenssalget som faller, til 709 millioner dollar, mens salget av konsulenttjenester, kurs og vedlikeholdslisenser nå utgjør en større del.

Markedsdirektør i Oracle Norge, Harald Løvvik, har en forklaring.

- Dette er siste gang vi må sammenligne med et kvartal der omsetningen var blåst opp av dotcom-bølgen. Vi mener at Oracle går bra, men sammenligner man med superårene under dotcom-bølgen, blir tallene svake.

- Vi hadde ikke en så stor dotcom-effekt i Norge og merker heller ikke fallet så godt, forteller Løvvik. Salget vårt faller ikke og vi mener vi tar markedsandeler på en rekke områder, forteller Løvvik.

Det eneste lyspunktet for Oracle Inc. er at driftsmarginen har bedret seg fra 32,8 til 34,9 prosent takk være tøff kostnadskontroll.

- Salget går tregt og viser ingen tegn til bedring enda, sa Oracles finansdirektør Jeff Henley under resultatpresentasjonen i går. Han tror ikke på noen bedring i løpet av det neste kvartalet eller to.

Til toppen