RESULTATERFINANS

Svake Telia-tall utløser kursfall

Et svakt mobilsalg i Norge er med på å dra ned TeliaSonera. Men nå er ny sjef på plass.

27. juli 2007 - 09:36

TeliaSonera, det nest største teleselskapet i Norge etter Telenor, la i dag frem tall for andre kvartal som viser en vekst i salget, men Telia tjener mindre enn i fjor. TeliaSonera eier Nextgentel, Chess og Netcom i Norge.

Tallene utløste et bratt kursfall for Telia-aksjen.

Tallene viser at salget av mobiltjenester i Norge faller svakt fra andre kvartal i fjor. Den sammenlagte omsetningen til Netcom og Chess falt svakt og det gjør også driftsmarginene. TeliaSonera nevner tøffere konkurranse og investeringer i neste generasjon 3G (HSPA).

Lyspunktet er avtalen med Tele2 som vil øke omsetningen med 500 millioner svenske kroner i året, røper selskapet. Årsaken er at Tele2 hittil har leid kapasitet hos Telenor, men skal flytte over til Netcom.

Samtidig offentliggjorde TeliaSonera ny toppsjef etter at Anders Igel fikk sparken i mai.

Den nye sjefen heter Lars Nyberg og har ingen erfaring fra telebransjen. Han har vært toppsjef i NCR og jobbet i Philips de siste årene.

(TeliaSonera har ikke lagt ut noe bilde av Nyberg. Går man på deres pressesider, får man opp en liste av ledelsen med pene bilder der Anders Igel fremdeles troner på toppen)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.