Svakere enn fjoråret

Totalt 15.700 besøkende var innom årets Software messe, mot 16.000 ifjor. Anders Øvreberg i Den Norske Dataforening (DND) er likevel fornøyd.

Totalt 15.700 besøkende var innom årets Software messe, mot 16.000 ifjor. Anders Øvreberg i Den Norske Dataforening (DND) er likevel fornøyd.

DND spådde i forkant av Software 97 at messa i år ville få rekordbesøk. Inntil 20.000 gjester hadde dataforeningen regnet med, men nå ser det likevel ut til at dette tallet er langt lavere. Det endelige tallet lyder på 15.700, men Anders Øvreberg i DND er likevel fornøyd.

- Det virker som utstillerne er meget fornøyde, og det er det viktigste for oss, sier Øvreberg til digi:data. Han legger til at årets pressedekning dessuten har vært formidabel.

- Vi har tiltrukket oss oppmerksomhet fra diverse riksmedier, noe vi er svært tilfreds med, sier Øvreberg og forteller at årsaken til det noe svake oppmøtet også kan skyldes den mer og mer bransjeorienterte og profesjonelle fokuseringen.

- En stund så det ut som om Software messen skulle utvikle seg til en hjemmedatamesse. Dette var noe vi endret på ifjor ved å innføre 18 årsgrense. I år har vi styrket denne fokuseringen ytterligere ved å konsentrere markedsføringen i medier med direkte tilknytning til bransjen, sier Øvreby som kan fortelle at forhåndspåmeldingen til neste års messe har stor.

- 1/4 av årets utstillere har allerede bestilt stand for neste år, og dette er en god indikator på en vellykket messe, avslutter Øvreberg.

Til toppen