Svakere enn ventet fra Ementor

Ementor-sjef Arne A. Jensen leverte svakere resultater enn ventet i andre kvartal.

Ementor-sjef Arne A. Jensen leverte svakere resultater enn ventet i andre kvartal.

Driftsinntektene i andre kvartal endte på 1 083 millioner kroner mot 1108 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor. Det er 2,2% lavere enn for samme periode i fjor og 15,6% lavere enn første kvartal 2004.

Resultat før skatt endte på minus 45,6 millioner kroner i andre kvartal mot minus 187,8 i samme periode i fjor.

EBITDA endte på minus 11,4 millioner kroner mot -24,8 millioner kroner i tilsvarende kvartal i 2003. Bruttomarginen på 41,6% i 2. kvartal er en marginal forbedring sammenlignet med tilsvarende periode i fjor og en økning fra 38,3% i første kvartal 2004.

Til tross for bedre tall er resultatene noe svakere enn ventet fra analytikerne. Analytikerne ventet et resultat før skatt i andre kvartal på minus 38 millioner kroner.

Det er den danske virksomheten som er Ementors problembarn. Ementor er etablert i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Danmark-avdelingen har ikke klart å kutte kostnader på samme måte som de andre landene.

- Vi realiserer lønnsom vekst i tre av landene. Det som ødelegger for oss er Danmark. Hadde det gått bedre i Danmark, kunne vi gått med overskudd totalt sett. Kostnadseffektiviseringen i Danmark har ikke vist samme resultat som i de andre landene, sier administrerende direktør Arne A. Jensen i Ementor.

    Les også:

Jensen opplyser at Ementor fortsetter arbeidet med å endre sin forretningsmodell.

- Det er viktig å understreke at vi er i en endringsprosess. Det vil bli et annet selskap enn det tidligere Merkantildata og Ementor, sier han.

Lyspunktet for Ementor er at området Outsourcing er i kraftig vekst. Som følge av en rekke større kontraktsinngåelser har kontraktbasen for outsourcing økt med 30,8% hittil i år i årlig omsetningsverdi.

- Vi regner med at veksten innen outsourcing kommer til å øke ytterligere. Innen januar 2005 vil vi se at dette tallet er langt høyere enn i dag, sa Jensen på presentasjonen.

Ementor ser for seg outsourcing som det store vekstområdet fremover. Styret mener at de rapporterte restruktureringstiltak og veksten i kontraktsbasen innenfor outsourcing er viktige milepæler i utviklingen av det nye Ementor, kom det frem på presentasjonen i dag.

Til toppen