RESULTATERFINANS

Svakere enn ventet fra Telenor

Tjener dårligere, tross god vekst på mobildata og Asia-suksess.

21. juli 2010 - 10:31

Telenor leverte et driftsresultat på 2,9 milliarder kroner for andre kvartal. Selskapet er i vekst, men ikke like mye som forventet.

Driftsresultatet går ned i forhold til andre kvartal i fjor og er noe svakere enn analytikerne har spådd.

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas sier seg allikevel fornøyd med vekst i omsetningen og positive tendenser for resten av 2010.

- De økonomiske forholdene i Asia fortsatte å forbedre seg og har bidratt til inntektsveksten i operasjonene våre. I Thailand og Malaysia drives veksten i tillegg av økt bruk av smarttelefoner, sier Baksaas i en kommentar til halvårsrapporten, som ble lagt fram onsdag.

Også i India er selskapet, gjennom datterselskapet Uninor, i vekst og lanserte tjenester i fem nye regioner i juni. Men Telenor forventer allikevel et negativt driftsresultat i nystartede Uninor i 2010, ifølge DN.no.

Mer mobil i Norden

I Norden bidrar høy etterspørsel etter mobilsurfing og mobilt bredbånd til den solide inntektsveksten for mobil.

- Oppgraderingene i mobilnettene er i rute, og vil føre til en økning i investeringer i de kommende kvartalene. I tillegg fortsetter arbeidet med ytterligere kostnadsreduksjoner, sier Baksaas.

Selskapet omsatte for 25,2 milliarder kroner totalt i andre kvartal og hadde et driftsresultat på 2,9 milliarder kroner. Resultatet før skatt ble på 10,131 milliarder kroner, en tredobling fra samme periode i fjor.

Økning har kostet

Telenor har fått 5,4 millioner nye abonnenter i perioden, men i flere av områdene har dette kostet.

Driftsresultatet gikk ned i Bangladesh, til tross for sterk kundevekst for Grameenphone. Sammenlignet med 2009 endte også aktiviteten i Norge, Danmark, Ungarn, Serbia og Montenegro med nedgang.

Den sterke oppgangen i resten av Asia, samt økning i Sverige, bidrar allikevel til god vekst.

Selskapet skriver at de forventer en noe høyere organisk inntektsvekst enn tidligere indikert, men at de nedjusterer investeringsgraden som følge av generelt lave investeringer hittil i år. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.