TELENOR

Svakere enn ventet fra Telenor

Telenor-sjef SIgve Brekke.
Telenor-sjef SIgve Brekke. Bilde: Terje Pedersen / NTB scanpix
2. feb. 2017 - 14:56

Telenor hadde i fjerde kvartal i fjor et driftsresultat på 10,8 milliarder kroner, som er marginalt svakere enn året før og litt dårligere enn ventet. 

Dårligere utsikter for nettreklame bidrar til fallet. Analytikere hadde ventet et rent driftsresultat på rundt 11,2 milliarder kroner i fjerde kvartal, og Telenor får bank på børsen. Ved 12-tiden hadde aksjekursen falt 3,3 prosent siden sluttkursen onsdag, og selskapet var nest mest omsatt på Oslo Børs.

Driftsinntektene endte på 33,1 milliarder kroner i siste kvartal, som er vel 340 millioner lavere enn samme kvartal året før. For året under ett øker driftsinntektene fra 128 til 131 milliarder kroner, og driftsresultatet styrkes med rundt 2,3 milliarder kroner til 46,5 milliarder.

Skriver ned Tapad med én milliard

– Omsetningsveksten ble primært drevet av den raske veksten i databruk i Pakistan, Bangladesh og Myanmar. Vi så også positive effekter fra den pågående fiberutrullingen i Norge og Sverige. Den intense konkurransen i Thailand, Malaysia og Danmark fortsatte igjennom kvartalet. Jeg er fornøyd med at våre effektiviseringstiltak begynner å gi resultater, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor i en børsmelding.

Bare ett år etter kjøpet av reklameteknologiselskapet Tapad skriver Telenor ned verdiene i Tapad med én milliard. Selskapet ble kjøpt i fjor av Telenor for 3,1 milliarder kroner, noe gründeren Are Traasdahl tjente svært godt på. Telenor begrunner nedskrivningen med «lavere forventninger til vekst i det amerikanske markedet for digital annonsering».

Basert på resultatene for 2016 foreslår Telenor et utbytte på 7,80 kroner per aksje, en økning på fire prosent sammenlignet med året før. (©NTB)

Vårt søsternettsted Inside Telecom (abonnementstjeneste) har flere detaljer om Telenor-resultatene: Har mistet 100 000 mobilabonnenter på ett år »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.