RESULTATERFINANS

Svakere enn ventet i Merkantildata

Merkantildata skriver ned tidligere investeringer og ender opp med et tap i fjerde kvartal på hele 726 millioner kroner.

14. feb. 2002 - 09:01

Analytikerne hadde tippet et underskudd på 190 millioner kroner før skatt, men fasiten endte opp på hele -726 millioner kroner. Tallene er dog en bedring fra samme kvartal i 2000 da selskapet skrev ned goodwillen med hele 5,3 milliarder kroner. Av det 726 millioner kroner store underskuddet, er 680 millioner kroner nedskrivninger og avsetninger.

Ementor hadde et driftsresultat på 4,9 millioner kroner og det større Eterra-selskapet hadde et driftsresultat på minus 27 millioner kroner. Dette er bedre enn hva analytikerne hadde tippet. Omsetningen i Eterra endte på 1,655 milliarder, litt svakere enn forventet.

"Resultatene er preget av en svakere enn normalt sesongutvikling, hovedsakelig på bakgrunn av liten investeringsvilje i etterkant av hendelsene i slutten av 3. kvartal i fjor", skriver selskapet. I klartekst betyr dette at det tradisjonelle juleløftet ikke kom som vanlig.

digi.no skrev tidligere i januar at det gikk sterke rykter om at Eterra hadde gått på en smell i Norge i desember. Det ser ikke ut til å ha slutt til for fullt, men driftsresultatet i Eterra Norge ender på -8,1 million kroner, mot +44,8 millioner kroner i fjerde kvartal 2000.

I tillegg til det svakere salget kommer nedskrivningene. "I 4. kvartal har Merkantildata etter en samlet vurdering valgt å skrive ned porteføljen av aksjeposter som er organisert i enheten Merkantildata Invest med MNOK 280, som er belastet under finansposter. Dette beløpet inkluderer også tidligere kommuniserte nedskrivninger på selskapene IT Factory og Edutorium, samt en mindre gevinst ved salget av aksjene i Scribona." skriver selskapet.


Merkantildata har solgt Ementor Financial Systems ASA, tidligere Provida til sin konkurrent TietoEnator (les saken Kjøper Merkantildatas bank-divisjon).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.