Svakere PS2-støtte i europeisk Playstation 3

Svakere PS2-støtte i europeisk Playstation 3

Den europeiske utgaven av PS3 vil ikke leveres med brikken som gir best støtte for PS2-spill.

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) annonserte i dag at den Playstation 3-modellen som kommer på markedet i blant annet Europa den 23. mars i år, ikke vil ha en noe annen maskinvarekonfigurasjon enn modellen som nå tilbys i blant annet Japan og USA.

Den europeiske PS3-maskinen vil leveres med prosessoren Cell Broadband Engine, 60 GB harddisk, Blu-ray Disc-spiller, WLAN-støtte og en Sixaxis trådløs kontroller. Dessuten vil den ta i bruk en ny kombinasjon av maskin- og programvareemulering som gjør det mulig for PS3 å være kompatibel med en rekke av de originale Playstation-titlene, men bare et begrenset utgave av Playstation 2-titlene.

- I stedet for å konsentrere seg om bakoverkompatibilitet med PS2, vil selskapets resurser i økende grad fokuseres på å utvikle ny spill- og underholdningsfunksjonalitet kun for PS3 og ved virkelig å utnytte den eksisterende teknologien, sier David Reeves, president for SCEE, i en pressemelding.

Det Sony har gjort, er å fjerne Emotion Engine-brikken og erstatte den med programvare. Ifølge analyseselskapet Datamonitor har Sony med dette grepet fjernet én av barrierene for framtidige prisreduksjoner. Analyseselskapet tror dette vil oppleves som en mindre skuffelse blant de potensielle kundene, men ikke noe som vil påvirke salget i noen større grad.

I tillegg til de PS2-titlene som støttes når PS3 kommer på markedet i Europa, vil Sony likevel gjøre flere PS2-titler kompatible med PS3 i tiden som kommer. Dette vil skje gjennom jevnlige firmware-oppdateringer til PS3. Disse vil kunne lastes ned fra Playstation.com eller være inkludert på platene til PS3-spill. Den første oppdateringen vil bli gjort tilgjengelig samme dag som PS3 kommer på markedet i blant annet Norge, altså den 23. mars.

Til toppen