Svakere resultat for Atea

Bunnlinjen skrumper, men Atea-sjef Claus Hougesen soper inn på tjenester.

Svakere resultat for Atea

Bunnlinjen skrumper, men Atea-sjef Claus Hougesen soper inn på tjenester.

Ved utgangen av fjerde kvartal i fjor endret tidligere Ementor navn til Atea i alle markeder, fra Ementor i Norge, Topnordic i Danmark og Sonex i Baltikum. Datterselskapene i Sverige og Finland benyttet allerede navnet Atea.

Nå melder Atea om en vekst i driftsinntekter for fjerde kvartal på 8,5 prosent. Nordens største leverandør av IT-infrastruktur og -tjenester omsatte for 4,7 milliarder kroner i fjerde kvartal.

Samtidig falt driftsresultatet før avskrivninger og opsjonskostnader (EBITDA) til 191,4 millioner kroner fra 216,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2007. Det ordinære driftsresultatet falt til 147,1 millioner kroner mot 190 millioner kroner.

For hele 2008 nådde driftsinntektene 14,8 milliarder. Atea hadde sterk vekst på tjenester og programvare, men svakere fortjeneste på maskinvare.

Det er tjenestedelen av det tidligere Ementor-konsernet som først og fremst leverer varene. Unified Communication, virtualisering, mobilitet, software asset management, client lifetime management og self service automation, gav en omsetningsvekst på 36 prosent. Atea har kjøpt opp sju selskaper med 689 ansatte med sterk kompetanse på disse områdene i løpet av året.

- Atea har respekt for at IT-infrastrukturmarkedet er under press som følge av finanskrisen, men ut fra vår markedsposisjon tror vi fortsatt at vi i 2009 og de kommende år vil ta markedsandeler på alle forretningsområder, sier konsernsjef Claus Hougesen i Atea.

Selskapet vil investere i nye forretningsområder og i Ateas eSHOP-forretningsmodell. Atea vil forsatt satse aktivt på å kjøpe opp selskaper.

    Les også:

Til toppen