RESULTATERFINANS

Svakere resultat fra Itegra

Itegra-sjef Ole Vinje leverte svakere resultater for 2003, men forventer opptur i 2004.

Itegra er en av Norges største nettdistributører innen data, tele foto og TV/HiFi-utstyr til grossister og detaljister. Selskapet ble etablert i 1999, og det har 45 ansatte fordelt på kontorer i Oslo og Stockholm, samt datterselskapet Itegra AB.

Itegra-sjef Ole Vinje klarte å øke omsetningen i 2003, men resultat før skatt ble noe svakere enn 2002. Itegra fikk en omsetning på 555,6 millioner kroner i 2003 mot 502 millioner kroner i 2002.

Resultat før skatt ble imidlertid noe svakere og endte på 4,3 millioner kroner i fjor mot 11 millioner kroner i 2002. Årsaken er ekstraordinære kostnader i forbindelse med omstrukturering i fjor, ifølge administrerende direktør Ole Vinje i Itegra.

- Vi har hatt ekstraordinære kostnader i forbindelse med tap på kundefordringer og engangskostnader knyttet til oppgradering av selskapets infrastruktur, sier Vinje.

Itegra har vært gjennom flere endringer i 2003. Selskapet kjøpte konkursboet til pc-produsenten i Cinet. I tillegg solgte Itegra konsulent- og driftsavdelingen.

- Vi har brukt året til å rendyrke virksomheten ytterligere, ved blant annet å selge ut konsulent- og driftsavdelingen. Dette var et strategisk valg, for ytterligere å fokusere sterkere på distribusjon av produkter og salg til forhandlere via Internett, sier Vinje.

Selv om Itegras svenske datterselskapet gjorde det dårlig så ser Ole Vinje lyst på livet for 2004.

- Gjennom sterk kundefokus forventer vi ytterligere vekst i 2004, både i omsetning og resultat, sier Vinje.

I februar var det fem år siden Itegra ble opprettet av de fire gründerne Gunnar Bjønness, Bjørn Erik Tholfsen, Frank Wirum og Lars Seeberg. De er fortsatt delaktig i driften av Itegra – enten via styreverv eller operative stillinger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.