Svakt fra Ementor

Arne A. Jensen i Ementor leverer igjen svake kvartalstall - faktisk i underkant av allerede lave forventninger. Og det er Norge-delen som svikter.

Arne A. Jensen i Ementor leverer igjen svake kvartalstall - faktisk i underkant av allerede lave forventninger. Og det er Norge-delen som svikter.

Ementor fikk et resultat før skatt på minus 17,4 millioner kroner i tredje kvartal, mot minus 11,2 samme kvartal i fjor. Analytikerne ventet i snitt minus 14 millioner.

Omsetningen falt fra 1.097,7 til 933,5 millioner kroner. Her var det ventet 969 millioner i snitt, skriver digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet.no.

- Omsetningen vår er altfor lav for å gjøre caset vårt skikkelig attraktivt, sa Ementor-sjef Arne A. Jensen på presentasjonen tirsdag.

Driftsresultat før goodwill og spesielle poster (EBITA) ble minus 9,7 millioner, mot minus 1,4 samme kvartal i fjor. Her var forventningen minus 9 millioner.

Problemet er mer knyttet til det norske kontoret. Denne delen var motoren i gamle Merkantildata, og nå skal tidligere Norden-sjef Steinar Sønsteby konsentrere seg om å få opp farten i Norge.

På presentasjonen tirsdag fokuserte Ementor om prosjekter som vil komme på fjerdekvartalstallene. Dette gjelder Hordaland Fylkeskommune som kommer med 60 millioner kroner, 20 prosent av avtalen med Oslo Kommune og mellom 30 til 40 millioner kroner i leveransen til Barne- og familiedepartementet. Ementor sier samtidig at betydningen av anbudet på Helsebygg Midt-Norge er overdrevet i markedet.

Les flere detaljer fra dagens Ementor-presentasjon i denne artikkelen på iMarkedet.

Til toppen