RESULTATERFINANS

Svakt igjen fra Nera

Toppsjef Bjørn Ove Skjeie i telekomprodusenten Nera selger mer, men klarer ikke få overskudd på driften.

22. juli 2004 - 09:32

Den norske telekomleverandøren Nera leverte noe bedre resultater, men klarer fortsatt ikke å få overskudd på driften.

Nera fikk driftsinntekter på 660 millioner kroner i andre kvartal mot 628 i samme kvartal i fjor. Det er en vekst på 21 prosent.

Driftsresultatet endte på minus 7,3 millioner kroner i andre kvartal mot minus 11,1 milllioner kroner i fjor. Resultat før skatt endte på 1,3 millioner kroner mot 2,9 millioner kroner i fjor.

Selskapet opplever økt marginpress innen transmisjon og dette har gjort at man ikke har nådd et positivt driftsresultat i andre kvartal, opplyser Nera. Satellittkommunikasjon hadde en ordreinngang på 140 milloner kroner i andre kvartal og et driftsresultat på 15,4 millioner kroner opplyser selskapet.

    Les også:

- Som vi varslet i vår rapport for første kvartal så har markedet for våre produkter styrket seg gjennom andre kvartal, og vår markedsposisjon er forbedret. Vår lønnsomhet er imidlertid fortsatt ikke tilfredsstillende, sa konsernsjef Bjørn Ove Skjeie i Nera på en presentasjon.

- Selskapet vil derfor ta ytterligere grep for å kutte i kostnadsbasen slik at Nera kan oppnå lønnsom vekst og profittere på styrket markedsposisjon og et positivt marked fremover, sa han.

Skjeie mener forutsetningene for vekst og lønnsomhet er til stede. Han forventer bra forretningsvolum i de kommende kvartaler. I Asia og Latin-Amerika har Nera vunnet viktige markedsposisjoner, ifølge Skjeie.

Nera opplyser at det vil fortsette prosessen med en mulig utskillelse av selskapets satellittvirksomhet i et eget selskap og børsnotere dette.

Styrets foreløpige vurdering er at utskillelsen bør gjennomføres som en fisjon hvor Neras aksjonærer også blir aksjonærer i det nye selskapet. Neras styre tar sikte på å behandle en fisjonsplan i oktober med sikte på en børsnotering i første kvartal 2005.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.