BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svakt ned for IT

Mens totalindeksen klatret marginalt opp fra gårsdagen, falt IT-indeksen jevnt hele mandag og var ved børsens stengetid ned 6,09 punkter. Verst gikk det for Stento og Sysdeco som begge falt med i underkant av 5 prosent.

Eirik Flaa
8. sep. 1997 - 18:52

Etter en kortvarig oppgang etter børsens åpning gikk det jevnt nedover med IT-selskapene på Oslo Børs i dag. Heller ikke en god åpning på de amerikanske børsene i 16-tiden i dag så ut til å stoppe nedgangen, og indeksen havnet på 1191,41 - ned 6,09 punkter. Oslo Børs' totalindeks på sin side endte opp 0,43 punkter til 1311,03.

- Årsaken til at IT indeksen ikke reagerer på de normale markedssignaler, tror jeg ligger i at det er såpass få selskaper som er med. At heller ikke amerikanske nyheter ser ut til å gjøre utslag, kan forklares med at mange av IT-selskapene er svært nasjonalt orientert, sier en analytiker til digi.no.

De mest uheldige blant IT-selskapene på Oslo Børs i dag, var Stento og Sysdeco. Stento falt i løpet av dagen med 90 øre til ny kurs 17,20. Sysdeco på sin side falt med 70 øre til 13,80, og det hjalp lite at Sveaas-gruppen i løpet av dagen kunngjorde at de hadde kjøpt nye 300.000 aksjer i selskapet. Sveaas-gruppen kontrollerer nå 29,9 prosent av aksjene i Systeco og er i ferd med å opparbeidde seg negativ kontroll.

Visma vippet oppover igjen i dag, og den volatile aksjen steg med nye 30 øre etter å ha steget med 45 øre fredag. Visma-aksjen endte på 4,90 kroner.

Godt gikk det også for Netcom i dag. Aksjen steg i løpet av dagen med 7 kroner og 50 øre, til den landet på 129 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.