Svakt resultat fra Lucent

Lucent Technolgies leverte et svakt resultat til markedet i går. Rett i forkant for fremleggelsen nedjusterte de også selv sine prognoser for resten av året.

Der er ikke bare bare å være toppsjef i Lucent Technologies om dagen, spesielt når man mister jobben av det. Men for de som blir igjen er det heller ikke noen hygglig tilværelse, der selskapet må melde om svake tall i sin kvartalsrapport.

For Lucent som er verdens største produsent av telekomutstyr, hadde et fall på 22 prosent i resultatet i siste kvartal, til 600 millioner dollar, eller 18 cent aksjen. Til sammenligning hadde selskapet 768 millioner og 24 cent ett år tidligere. Tar man også i betrakning at telekombransjen og leveranse av utstyr til denne har hatt en formidabel vekst i den samme perioden, ble det altså slutt på aksjonærenes tålmodighet. Den gamle sjefen Rich McGinn blir dermed skiftet ut med den gamle konsernsjefen Henry Schacht.

Salget har riktignok tatt seg opp for Lucent fra 8,2 milliarder dollar til 9,4 for dette kvartalet.

Aksjen falt 56 cent til 22,06 dollar, som et resultat av både de svake tallene og resultatvarslet som ble sendt markedet.

Til toppen