Svakt TDC-resultat i Norge

TDC-sjef Henning Dyremose leverer gode resultater, men sliter fortsatt tungt i Norge.

TDC-sjef Henning Dyremose leverer gode resultater, men sliter fortsatt tungt i Norge.

Det er ikke enkelt å være dansk teleoperatør i Norge. Danske TDC sliter fortsatt tungt under Telenors og NetComs herredøme i nord.

TDC leverte bedre resultater enn ventet på konsernnivå, men sliter fortsatt i Norge. Omsetningen gikk svakt ned, og selskapet går fortsatt med solid underskudd.

Likevel ble resultatene noe bedre enn i 2002. Selskapet fikk et resultat før skatt på minus 176 millioner kroner i 2003 mot minus 244,9 millioner kroner i 2002. Informasjonssjef i TDC Norge, Helge L`orange, forteller at resultatene i Norge er noe bedret som følge av trimming av organisasjonen.

- For konsernet har det gått bedre enn ventet. I Norge har vi forbedret resultatet som følge av omstrukturering og konsilidering av virksomheten, sier han til digi.no.

TDC sliter på det norske markedet, på samme måte som Telenor-eide Sonofon har vanskeligheter på det danske markedet.

Men på hjemmebane går det bedre. TDCs mobilvirksomhet i Danmark er selskapets melkeku. Mobilvirksomheten fikk et driftsresultat før avskrivninger på 448 millioner danske kroner i fjerde kvartal, sammenlignet med 426 millioner kroner i tilsvarende periode ifjor.

På konsernnivå gikk det også bra med TDC. I fjerde kvartal 2003 fikk konsernet et driftsresultat før avskrivninger på 3,953 milliarder danske kroner. På forhånd hadde analytikerne ventet en EBITDA på 3,805 millioner kroner, ifølge estimater hentet inn fra elleve analytikere av SME Direkt. Omsetningen i kvartalet endte på 12,90 milliarder kroner (12,96), mot ventet 12,81 milliarder danske kroner.

Til toppen