FORBRUKERTEKNOLOGI

Svartelistet Telenor på grunn av spam

Yahoo og Hotmail ville slippe søppelpost fra norske domener.

9. des. 2009 - 13:50

Noen av nettets største aktører svartelistet enkelte av Telenors e-postservere.

Microsoft Hotmail er blant tjenestene som har sperret for å motta Telenor-meldinger sendt fra online- og frisurf-kontoer.

Yahoo har også sett seg nødt til å blokkere e-post fra enkelte av Telenors IP-adresser, får digi.no nå oppgitt av selskapet.

- Det er ikke første gangen dette skjer. Noen har benyttet kontoer hos oss og sendt spam. Det kan dreie seg om kunder eller kunder som er hacket og misbrukes av andre, forteller sikkerhetssjef Rune Dyrlie i Telenor.

Han forteller at selskapet følger nøye med på spam-virksomhet og at de gjennomfører tiltak for å begrense omfanget. I ytterste konsekvens innebærer det at en kunde får e-postkontoen sperret.

- Status nå er at Hotmail har åpnet opp for å motta e-post fra våre kontoer igjen, forteller Dyrlie.

De skal også ha kontaktet Yahoo og bedt dem om å løfte blokkaden, men de kan ikke bekrefte at det har skjedd ennå.

Dersom ikke Telenor passer seg, risikerer de å bli stemplet som en useriøs aktør av resten av nettet. Dette vil selskapet naturligvis unngå.

- Har dere gjort nok for å unngå spam?

- Frem til nå føler vi at vi har hatt kontroll på det, men av og til er det noen terskelverdier eller alarmer som overstiges, som hos for eksempel Hotmail. Vi evaluerer kontinuerlig om det er ting vi kan gjøre annerledes. Dette er dessverre et økende problem for alle internettleverandører.

Ukjent omfang

Dyrlie kan ikke svare på hvor mange av selskapets kunder som er eller har vært rammet av svartelistingen av selskapets e-postservere.

- Vi er små i verdenssammenheng, men har likevel flere IP-adresserom. Dette kan ramme noen, men det trenger ikke ramme alle, sier han.

Oppdatert:

Kl. 14.45: Telenor sier til digi.no at alle blokkeringene nå skal være fjernet, og at e-postgangen for selskapets kunder igjen går som normalt.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.