Svartholm Warg dømt til fengsel i Danmark

Hackeren kjent skyldig i angrepet mot det danske folkeregisteret.

Svartholm Warg dømt til fengsel i Danmark
Gottfrid Svartholm Warg er i en ankesak dømt til tre og et halvt års fengsel for datahacking i Danmark. Bildet er fra en eldre pressekonferanse i 2009. Bilde: SCANPIX

København (NTB-Ritzau): Den svenske internett-aktivisten Gottfrid Svartholm Warg er dømt til tre og et halvt års fengsel i det som omtales som dansk histories største hackersak.

Dømt også i Sverige: Pirate Bay-gründer fjernstyrte Sveriges folkeregister

Dermed ble fjorårets dom fra byretten stående i ankebehandlingen i Østre Landsret. Domstolen besluttet også å utvise den 30 år gamle svensken fra Danmark.

– Jeg vil si at jeg er uskyldig, men det er kanskje for sent, sa Warg etter at han onsdag nok en gang ble kjent skyldig.

Saken har sin bakgrunn i det storstilte hackerangrepet på registre hos statens IT-leverandør CSC, som også inneholdt sensitive personopplysninger.

Mer om saken: Hackere styrte kontoer i Nordea

Aktor krevde en straff på minst fem års fengsel, mens forsvareren, som sammenligner lovbruddet med graffiti, mener at ett år bak murene ville vært en mer rimelig straff.

Hackerangrepet varte fra april 2012 til august samme år. Det ble stjålet opplysninger fra offentlige registre, deriblant CPR-registre (personnummerregistre), politiets kriminalregister og det såkalte SIS-registeret over internasjonalt etterlyste personer.

Svensken har innrømmet at det var hans datamaskin som ble brukt under angrepet. Likevel har han bedyret sin uskyld ved å vise til at PC-en var fjernstyrt, men det har retten ikke festet lit til. (©NTB)

Les også: Hacker: - Det var ikke meg som gjorde det