Sveitsisk OL-hopper tar norsk fysikkprøve i Salt Lake

OL-deltaker Jan Schmid er sveitsisk kombinerthopper og skoleelev i Heimdal. Et norsk system lar han følge undervisning og prøver mens han farter.

OL-deltaker Jan Schmid er sveitsisk kombinerthopper og skoleelev i Heimdal. Et norsk system lar han følge undervisning og prøver mens han farter.

Atten år gamle Jan Schmid er elev ved idrettslinjen på Heimdal videregående skole i Trondheim. Han har sveitsisk pass, og deltar på det sveitsiske OL-laget i kombinert. Han var med når Sveits tok sjuendeplassen i lagkonkurransen søndag.

Linjen er fireårig, for at elevene skal kunne kombinere idrett og trening med tunge realfag som fysikk og matematikk. Schmid følger undervisningen på tredje året.

- Heimdal videregående er en av de over 450 skolene i Norge som anvender vårt e-læringssystem Classfronter, forteller daglig leder og gründer Roger Larsen i Fronter til digi.no.

Han beskriver Classfronter som et system for læring og samarbeid, utviklet for Norge og spesielt tilpasset norske forhold. Det brukes også av 30 av våre 36 universiteter og høyskoler.

- De ringte fra Heimdal for å bekrefte at Schmid er blant brukerne deres på Classfronter, og at han ikke ville hatt mulighet til å følge skolens undervisning uten dette systemet. Han deltar i en rekke internasjonale idrettsarrangementer i tillegg til OL.

Blant Schmids oppgaver i dag, er å ta en fysikkprøve.

Classfronter har vakt internasjonal oppsikt, og er i ferd med å få et fotfeste i Europa. I forrige uke undertegnet Fronter en samarbeidsavtale med det nederlandske selskapet Accessium, en ledende europeisk e-læringsaktør, som skal markedsføre og selge systemet i BeNeLux-landene. Bak Accessium står Siemens Nederland og Nederlands nasjonale e-læringsportal nl.tree for alle landets 12.000 grunnskoler.

- Accessium-avtalen er et gjennombrudd for oss, mener Larsen. - Om et par dager vil vi kunngjøre vår første enkeltorder til et EU-land, som innebærer hele 100.000 brukerlisenser.

Til toppen