JUSS OG SAMFUNN

Sveitsisk programvarehus saksøker Reuters

Det sveitsiske programvarefirmaet All-Media-Typlan AG, hevder at Reuters Holdings Inc. har distribuert uautoriserte kopier av deres programvare og unngått å betale lisensgebyr siden 1989.

Therese Werenskiold
17. mars 1998 - 10:04

Reuters nektet all skyld torsdag, skriver AP/NewsEdge.

I søksmålet om opphavsrett hevder All-Media-Typlan AG at Reuters lurte selskapet til å gi lisenser verd mange millioner dollar, for programvare som Reuters' journalister brukte i Europa. Senere skal Reuters ha laget kopier i all hemmelighet. Resultatet av dette skal ha vært at Reuters betalte mye mindre i lisensgebyrer til det sveitsiske selskapet.

All-Media-Typlan har inndratt Reuters programvare-lisenser, men hevder at nyhetsbyrået fremdeles bruker deres programvare.

I tillegg til Reuters i London, gjelder søksmålet også Reuters Inc. i Storbritannia og Reuters America Inc. i New York. Robert Crooke, en talsmann for Reuters America, sier til AP/NewsEdge at selskapet ikke ser noen grunner for at All-Media-Typlan kommer med anklagene mot Reuters.

- Reuters mener at slike påstander/anklager er helt grunnløse, sier Crooke videre. - Uenigheten handler rett og slett om tolkninger av en kompleks, kontraktfestet situasjon, som ikke har å gjøre med verken Reuters America Inc, eller USA.

Kursen på Reuter-aksjene falt nesten fire prosent i London etter rapporten om rettssaken, skriver AP/NewsEdge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.