RESULTATERFINANS

Svekket Bravida-resultat

Bravida-sjef Jan Kåre Pedersen legger frem et underskudd før skatt i første kvartal på 131 millioner kroner - en forverring på over 100 mill. i forhold til i fjor.

8. mai 2003 - 10:35

- Det svake resultatet skyldes et marked preget av fall, prispress og telekomsektorens dramatiske reduksjon i investeringer. Resultatet gir et klart uttrykk for at det ikke har vært mulig å tilpasse bemanning og kostnader i samme tempo som markedet har falt, sier konsernsjef Jan Kåre Pedersen i en pressemelding.

Omsetningen i Bravida konsernet var i første kvartal på vel 2,6 milliarder kroner, 57 millioner kroner lavere enn samme periode i fjor.

Mens ny virksomhet i Danmark bidro positivt, sank omsetningen i den norske virksomheten med 177 millioner kroner sammenliknet med samme periode i fjor til 1,1 milliarder kroner. I Sverige er salgsutviklingen bortimot flat: Selskapet omsatte for 1,55 milliarder svenske kroner i kvartalet, ned 23 millioner kroner sammenliknet med samme periode året før.

Men Bravida bemerker i resultatmeldingen at det svenske markedet for tekniske installasjoner - dominert av elektro, rør og ventilasjon - for tiden er "under merkbart prispress".

- Ordreinngangen er så langt på nivå med fjoråret, men må forventes å kunne synke, heter det i meldingen.

Inntektsfrafallet på hele 800 millioner kroner fra Bravidas klart største kunde, Telenor, har på et vis satt fart i nysalget hos Bravida, som i løpet av de siste tolv månedene har hentet inn 330 millioner kroner fra andre kunder i telekomsegmentet.

Bravida har gjentatte ganger kuttet kostnader og redusert bemanningen. Beregnet årseffekt av bemanningsreduksjonene som nå iverksettes er 400 millioner norske kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.