Svekket resultat fra Tele Danmark

Det dominerende danske teleselskapet, Tele Danmark, omsatte for 18,2 milliarder kroner og leverte et halvårsresultat på 1,82 milliarder, ned fra 1,96 milliarder kroner i samme periode i fjor. Selskapet vokser kraftigst innen sine utenlandske på data og mobiltrafikk.

Selskapet økte imidlertid resultatet per aksje med 18,8 prosent. Administrerende direktør i Tele Danmark, Henning Dyremose, sier seg fornøyd med resultatet og skriver at selskapet har solid framgang innenfor satsingsområdene.

Tele Danmark, som for få uker siden kjøpte 20 prosent av aksjene i det norske mobilselskapet NetCom GSM, økte omsetningen i hjemmemarkedet med 5,9 prosent, mens omsetningen i virksomheter utenfor Danmark økte med hele 26 prosent. Omsetningsvolumet for virksomhet i Danmark endte på 10,9 milliarder kroner og 7,3 milliarder utenfor Danmark.

Blant vekstfaktorene i Danmark er en sterk økning i ISDN-installeringer, foruten vekst innenfor Internett, mobiltrafikk og transittrafikk. Selskapet sitter med 825.000 kabel-TV-kunder, 293.000 Internett-kunder, 3,5 fastlinjeabonnenter og 1,13 mobilkunder.

Blant de virksomhetene utenfor Danmark som Tele Danmark har gode erfainger fra, er tyske Talkline med en omsetningsvekst på 24,5 prosent, samt nedsalget av aksjer i ungarske Pannon GSM (til blant andre Telenor). Selskapets forholdsmessige del av utenlandske mobil- og fastnettkunder er henholdsvis 1,5 og 1,1 millioner.

Selskapet forventer ytterligere vekst innenfor mobil og datatrafikk ut året.

Til toppen