BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svensk 3G-dom kommer neste uke

Onsdag neste uke kommer avgjørelsen om hvem som blir sittende med de fire svenske 3G-lisensene. Blant de som venter er det Telenor-eide Telenordia.

Frode Eriksen
20. juni 2001 - 13:46

De fire svenske 3G-lisensene som ble tildelt i desember i fjor gikk til Europolitan Vodafone, Tele2, Hi3G og Orange Sverige. Både Telia og Telenordia falt igjennom. Mest bittert var det nok for det nå Telenor- eide Telenordia som ble rangert som nummer fem, og var det siste selskapet som falt ut av kampen.

Men mest overraskende var det nok at Telia ikke nådde opp i kampen. Selskapet med konsernsjef Marianne Nivert bestemte seg raskt for å anke avgjørelsen fra Post- och telestyrelsen til en svensk länsrett. Der fikk selskapet følge av finske Sonera og altså Telenordia, som på dette tidspunktet var eid av Telenor og British Telecom i fellesskap. Senere har Telenordia kjøpt BT ut av selskapet.

Ifølge den svenske Finanstidningen venter den svenske retten å komme med dommen i løpet av neste onsdag.

Uansett hva länsretten kommer fram til er det trolig at dommen kommer til å bli anket videre, om ikke av en av de tre saksøkerne, så av Post- och telestyrelsen, eller det selskapet som kan komme til å tape sin konsesjon.

Finanstidningen skriver at et tenkelig utfall kan være at Tele2 mister sin lisens til Telenordia. Da er det nesten garantert at Tele2 eventuelt sammen med Telia vil anke saken videre. For nettopp disse to selskapene har bestemt seg for å samarbeide om utbyggingen av det nye mobilnettet med utgangspunkt i Tele2 sin lisens.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.