Svensk bredbåndskrig vekker dinosauren

Etter at mindre konkurrenter har dratt i gang VDSL i 10 Mb/s, vil også Telia tilby svenskene en virkelig bredbåndsløsning.

Etter at mindre konkurrenter har dratt i gang VDSL i 10 Mb/s, vil også Telia tilby svenskene en virkelig bredbåndsløsning.

Selv om selskapet benekter det, er det trolig som et resultat av den pågående bredbåndskrigen i Sverige mellom Bredbandsbolaget og Bostream at Telia Sonera nå forteller at selskapet fra høsten av vil begynne å tilby raskere Internett-aksess i Sverige.

    Les også:

Ifølge ComputerSweden vil selskapet tilby en VDSL-tjeneste med nedlastingshastighet på 10 Mb/s i Stockholms-området og en ADSL-tjenesten med 6 Mb/s i resten av landet. Den raskeste Internett-løsningen Telia Sonera tilbyr privatpersoner i dag, er en ADSL-løsning med båndbredde som er 2 Mb/s nedstrøms og 400 kb/s oppstrøm. Denne koster 475 svenske kroner i måneden og inkluderer overføring av en datamengde på 10 gigabytes. Deretter koster det 2,5 øre per megabytes.

Dette er ganske dyrt sammenlignet løsningene til Bredbandsbolaget og Bostream, som tilbyr hastighet på minst 10 Mb/s for under 400 svenske kroner i måneden. Det er heller ingen begrensning i hvor mye data man kan overføre, men tjenestene tilbys bare i begrensede områder.

Hvor mye de nye og raskere tjenestene vil koste, vil ikke Telia Sonera ut med, ei heller vil selskapet oppgi om det blir begrensninger i datamengden som vil være inkludert i prisen.

Hvor stor del av Sverige som vil kunne bruke den nye ADSL-tjenesten fra Telia Sonera er uklart, men avstand fra nærmeste telefonsentral vil ha mye å si.

Telia Sonera er Sveriges største leverandør av ADSL. Bostream ligger på andreplass.

Til toppen