Svensk CRM-suksess med åpen kildekode

Kundene sier de slipper proprietære løsninger og dyre lisenser.

Svensk CRM-suksess med åpen kildekode

Kundene sier de slipper proprietære løsninger og dyre lisenser.

Redpill, ett av Sveriges største åpen kildekode-selskap, har den siste tiden gjennomført flere omfattende implementeringer av det åpen kildekode-baserte kundestøttesystemet SugarCRM i Norge.

SugarCRM er et av de mest kjente åpen kildekode-baserte systemene for Customer Relationship Management, kundestøttesystem. For tiden gjør produktet et sterkt innhogg på det norske markedet med Redpill som leverandør.

Redpill har siden årskiftet gjennomført flere implementeringer av SugarCRM hos norske selskaper. Nylig vant Redpill en større anbudskonkurranse der en større aktør innen den norske bredbåndsutbyggingen valgte å gå videre med SugarCRM. Blant organisasjoner som allerede benytter SugarCRM eller kommer til å gjøre det innen den nærmeste tiden kan nevnes Linpro og Dinamo.

– Vi har brukt SugarCRM siden den 1. mars og har allerede sett positive effekter etter innføringen av systemet. Ved bruk av SugarCRM får våre selgere bedre kontroll på sitt arbeide, vi kan fokusere våre resurser der de behøves mest og kan dessuten automatisere en stor del av våre rapporteringsbehov. I tillegg får Linpro bedre oversikt over status for de ulike salgsprosessene, og kan prioritere vår fokus der den gir best effekt. SugarCRM er et moderne webbasert CRM-verktøy som ved hjelp av sin Open Source-orientering gir oss en fleksibilitet og kostnadseffektivitet som er uslagbar, sier Lise Feirud, markedssjef hos Linpro AS.

Et annet selskap som raskt har innsett fordelene som valget av SugarCRM innebærer, er det norske bredbåndsselskapet Pronea AS (en sammenslåing av TromsKraft Fiber AS og Nætt AS).

– Ved å samarbeide med Redpill under innføringsfasen har vi dessuten fått en partner som gjennom sin erfaring og virksomhetskunnskap sørger for at CRM-systemet ikke bare blir et markeds- eller selgerverktøy, men også et komplett virksomhetssystem som bidrar til å effektivisere alle våre prosesser, sier Ragnhild Lindberg hos Pronea.

Redpill har gjort 50 implementasjoner av SugarCRM i Sverige, og satser på å bruke erfaringene derfra i Norge.

- Vi synes også det er en stor fordel at Redpill sin forretningsmodell ikke låser oss til proprietære løsninger og dyre lisenser, sier Ragnhild Lindberg.

Til toppen