Svensk digital-TV ned på bakken

Teracom har inngått en avtale med Sveriges Television om å distribuere digital-TV-signaler gjennom det bakkebaserte nettet i fire år framover. Avtalen er forventet å koste SVT 40 millioner kroner.

Teracom har inngått en avtale med Sveriges Television om å distribuere digital-TV-signaler gjennom det bakkebaserte nettet i fire år framover. Avtalen er forventet å koste SVT 40 millioner kroner.

I forrige uke undertegnet Teracom og Sveriges Television kontrakten som skal sikre distribusjonen av digital-TV-signalene. Og planen er at de jordbundne sendingene skal starte 1. april i år. Da skal rundt halvparten av Sveriges befolkning ha mulighet til å ta inn de digitale signaler, skriver Teracom i en pressemelding.

- Vi har vært med på teknikkskifte tidligere, farge-TV, tekst-TV, satellitt-TV og liknende, men ingenting har vært så omfattende som det digital-TV har forutsetninger for å bli. For Sveriges Television er dette en måte å videreutvikle allmennkringkaster-rollen med enda større bredde og mangfold. Men det er ingen revolusjon over natten, men et langsiktig arbeid, sier SVT-direktør Sam Nilsson i pressemeldingen.

I avtalen inngår de to kanalene SVT 1, SVT 2, i tillegg til den nystartede kanalen SVT24 og regionale distriktssendinger fra SVT. Ifølge Resume.se skal avtalen være verdt 40 millioner svenske kroner.

Teracom oppgir også at de er i forhandlinger med de andre aktørene som har fått konsesjon på bakkebasert digital-TV; Sveriges utbildningsradio, TV3, TV4, Kanal 5, Canal +, Knowledge Network, TV8, Cell IDC, TV4s regionale selskap, i tillegg til Landskrona Vision og Linköping Länkomedia.

Ennå råder det usikkerhet omkring digital-TV i Sverige. Det statlige selskapet Senda skal selge programkort, men har ingen avtaler med andre aktører på akkurat dette. Teracom er deleier i Senda sammen med SVT, men det er heller ingen avtale om plass til elektronisk programguide (EPG) mellom Senda og Teracom.

SVT skal ha mottatt et ekstra tilskudd 75 millioner kroner fra den svenske stat for å kunne forberede seg til den digitale hverdag.

Til toppen