BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svensk elnett-drøm trues

Glocalnets planer om å tilby telefoni via elnettet i samarbeid med Stockholm Energi er i fare. Energiselskapets eiere krever reforhandling av avtalen som er inngått med Glocalnet.

Frode Eriksen
9. juni 1998 - 09:57

Den opprinnelige idéen var at Stockholm Energis 800.000 kunder skulle tilbys billig telefoni bant annet til utlandet via elnettet. Et forsøksprosjekt har vist at dette er mulig, og i sommer skulle denne tjenesten tilbys alle i stockholmsregionen. Samarbeidet skulle skje gjennom Stockholm Telecom, som er eid av Glocalnet, skriver Computer Sweden.

Nå ser det ut til at det må legges nye planer, etter at Stockholm Energi vil reforhandle hele avtalen med Glocalnet om teleplanene. Som svar sier Glocalnet at selskapet vurderer å stevne Stockholm Energi.

En av konsekvensene bruddet fører med seg er at Stockholm Energis representant i styret for Stockholm Telecom, Bengt Göransson, går.

- Om Stockholm Energi står fast på at de ikke vil tilby sine kunder Glocalnets teletjenester er det det samme som å heve avtalen, sier administrerende direktør i Glocalnet, Stefan Krook, til Computer Sweden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.