Svensk fildeling skyter fart

Ipred-effekten ble kortvarig.

Svensk fildeling skyter fart

Ipred-effekten ble kortvarig.

Nettrafikken i Sverige stupte etter den såkalte Ipred-loven trådte i kraft i begynnelsen av april.

Loven gir rettighetshavere anledning til å kreve personopplysninger om folk som mistenkes for å drive ulovlig fildeling utlevert fra nettselskaper.

Etter innføring av loven ble det registrert 30 prosent nedgang i landets internettrafikk – et sterkt signal om at Ipred skremmer svenske fildelere, fastslo bransjeorganisasjonen Antipiratbyrån.

Etter en kort tids oppbremsing ser det ut til at piratene igjen fått vind i seilene.

- Fildelingen er nå på samme nivå som i januar, og vokser videre. Det oppgir teknologisjef Henrik Bergqvist i Cisco Sverige til SvD.

Nettverksselskapet drifter seks sentrale knutepunkter for internett i Sverige og måler fortløpende den passerende trafikken.

Cisco melder at maksverdiene for målt trafikk lå på ruindt 150 gigabit i sekundet ved årsskiftet. Etter Ipred-loven ble innført 1. april falt trafikken raskt ned til 100 gigabit/s før den senere har vokst til dagens nivå på drøyt 150 gigabit/s igjen.

- Tidligere har alltid trafikken falt på denne tiden av året. Færre bruker internett om sommeren. At den nå stiger på tross av dette er en tydelig indikator på at vi nå er tilbake på sporet, sier Bergqvist til Svenska Dagbladet.

    Les også:

Til toppen