Svensk finansavis sender nett-TV i brannveggen

Dagens Industri sender kostbare TV-sendinger over Internett som hovedmålgruppen ikke har aksess til. "Ren profilbygging", sier ansvarlig for nettutgaven som bruker 100.000 i måneden på 40 minutters sendetid.

Dagens Industri sender kostbare TV-sendinger over Internett som hovedmålgruppen ikke har aksess til. "Ren profilbygging", sier ansvarlig for nettutgaven som bruker 100.000 i måneden på 40 minutters sendetid.

Under konferansen "Nyhetsförmedling i Nya Medier" røpte ansvarlig for di.se/DI Television, Lars Stahre, at de bruker 25.000 svenske kroner på ti minutters Real Video-intervjuer på webben som de færreste av leserne kan ta inn.

- Når det gjelder de største bedriftene stoppes sendingen av proxyer og brannvegger.

Stahre har vært redaktør i den ledende svenske næringlivsavisen i mange år, før han tok ansvaret for den elektroniske utgaven.

Han anslår at det er kun 5.000-6.000 som vil ha muligheten til å se intervjuene som i utgangspunktet sendes i prime time, i kontortiden. Innslagene kan selvfølgelig også lastes ned når brukerne vil det selv. Intervjuobjektene, som altså svært få av DIs kjernemålgruppe får se, er administrerende direktører i børsnoterte selskaper og finansanalytikere som gir salgs- og kjøpsråd til børsinteresserte.

De som leser Dagens Industri på nettet er 90 prosent menn med en årsinntekt på 440.000 kroner eller mer. Rundt 40 prosent er menn over 45 år og de aller fleste er koplet opp når de er på jobben.

Siden sommeren 1998 har DI gjort det mulig for nettbrukere med programvaren Real Player å se på TV over datamaskinen i kontortiden.

Produsent er ABC Newsfeed AB i Stockholm og innslagene begrenser seg, ifølge Stahre, til rundt ett innslag i uken.

Motivasjonen for å bruke mer penger på TV-sendinger rett ut i det store, mørke kyberrommet har ikke vært all verden.

- Dette er ren profilvirksomhet fra vår side. Vi forbereder oss på det som kommer, sier Stahre og opplyser at de, i motsetning til nærmere 40 andre norske og svenske medieaktører, ikke har sendt inn søknad om konsesjon i det bakkebaserte digital-TV-nettet i Sverige.

- Jeg tror ikke det vil ta mer enn ett til to år til før man virkelig vil kunne dra nytte av Internett-TV. Jeg ser bare på Stjärn TV som jeg har installert hjemme med Internett på TV, det signaliserer fremtiden, sier han.

Til toppen