JUSS OG SAMFUNN

Svensk Kapital slippes i mai

Et svensk magasin ved navn Kapital dukker opp på det svenske markedet i mai. Men forberedelsene til eieren Modern Times Group har ikke skjedd uten innblanding fra en viss Trygve.

Herman Berg
31. mars 1999 - 10:15

Svenske Resume.se skriver at Trygve Hegnar og redaksjonen i hans melkeku Kapital var i harnisk etter at planene om et svensk Kapital kom dem for øre.

- Det der likte vi slett ikke. Sverige ligger alt for nær Norge, sa Kapitals redaksjonssjef Helge Meland til Resume.se.

Modern Times Group (MTG) som eier de norske TV-selskapene TV3 og ViaSat foruten eierandeler P4, kjøpte i mai 1998 Finanstidningen i Sverige. Det var i kjølvannet av dette oppkjøpet at de begynte å arbeide med konseptet Kapital som skal i trykken i mai.

Fra før var det litt pikant at den første finanspublikasjonen heter Finanstidningen, som i realiteten er det samme som Finansavisen på norsk.

Trygve Hegnar skal personlig ha sendt et brev til svenskene der han klart gjør rede for sitt syn på "navnetyveriet". Redaksjonssjef Meland mener de ikke vil gå videre med saken.

Ifølge Resume.se påstår Finanstidningens sjefredaktør at nordmennene uansett ikke kan gjøre noe etter at MTG skiftet navn på magasinet til Kapital och Visioner Trender Affärer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.