Svensk kompetanse for 500 mill

Till tross for manglende resultater i Latin-Amerika, kan selskapet nå vise til en 500 millioner kroners kontrakt med columbianske Telcom. Kontrakten innebærer salg av svensk ekspertise til oppbygging av columbiansk televirksomhet.

Det er Telias datterselskap, Telia Swedtel, som skal bygge opp et helt operatørselskap i den columbianske hovedstaden Bogotá for den nasjonale operatøren Telcom de neste sju årene.

Selskapet svenskene skal bygge opp, Capitel, skal bli ledende i bruk av moderne datasystemer, hevder Swedtel, som får betalt for oppdraget ved å dele på inntektene med columbianerne. Etter planen skal selskapet kunne tilby fasttelefontjenester for en halv million mennesker i Bogotá i løpet av to år.

Svenskene skal sørge for administrasjon, markedsføring, kunderelasjoner, fakturering og støttesystem for det nye operatørselskapet.

Til Dagens Industri sier administrerende direktør for Telia Swedtel Inc i Miami, at han tror det finnes nok svensker i Telia til å dekke behovet på 50 konsulentstillinger, til tross for Bogotás heller dårlige rykte.

Til toppen