BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svensk kompetanse for 500 mill

Till tross for manglende resultater i Latin-Amerika, kan selskapet nå vise til en 500 millioner kroners kontrakt med columbianske Telcom. Kontrakten innebærer salg av svensk ekspertise til oppbygging av columbiansk televirksomhet.

Frode Eriksen
12. sep. 1997 - 16:20

Det er Telias datterselskap, Telia Swedtel, som skal bygge opp et helt operatørselskap i den columbianske hovedstaden Bogotá for den nasjonale operatøren Telcom de neste sju årene.

Selskapet svenskene skal bygge opp, Capitel, skal bli ledende i bruk av moderne datasystemer, hevder Swedtel, som får betalt for oppdraget ved å dele på inntektene med columbianerne. Etter planen skal selskapet kunne tilby fasttelefontjenester for en halv million mennesker i Bogotá i løpet av to år.

Svenskene skal sørge for administrasjon, markedsføring, kunderelasjoner, fakturering og støttesystem for det nye operatørselskapet.

Til Dagens Industri sier administrerende direktør for Telia Swedtel Inc i Miami, at han tror det finnes nok svensker i Telia til å dekke behovet på 50 konsulentstillinger, til tross for Bogotás heller dårlige rykte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.