Svensk mediesenterløsning lansert i Norge

Den nylig lanserte mediesenterløsningen Wellton Way MMC, er nå tilgjengelig i Norge.

Den nylig lanserte mediesenterløsningen Wellton Way MMC, er nå tilgjengelig i Norge.

Wellton Way Multi Media Center (MMC), en programvarebasert mediesenterløsning for Windows XP-baserte PC-er, er nå blitt lansert i Norge. digi.no skrev om denne tidligere i høst, mens systemet ennå var under utvikling.

Løsningen tilbyr trolig det meste av den funksjonaliteten brukere av mediesentre vil ønske seg, inkludert tv-opptak til harddisk ved hjelp av norsk, elektronisk programguide (EPG), avspilling av stort sett alle typer mediefiler, mottak av FM-basert og Internett-basert radio, integrasjon med video-on-demand-tjenester, egen webportal med nettsteder inndelt etter tema, samt foto-, musikk og videoarkiv.

MMC oppdateres ifølge Wellton Way automatisk og kontinuerlig. Oppdateringene inkluderer i tillegg til Microsofts Windows-oppdateringer, også sentrale programmer, inkludert Real Player og DivX. Når nye applikasjoner og funksjoner som utvikles for MMC, implementeres disse også automatisk via Internett til samtlige MMC-innehavere.

I forbindelse med artikkelen vi skrev i høst, hadde vi også en bildeserie som viste mange av menyene og mulighetene selskapet tenkte seg på det stadiet. Noe er nok blitt endret siden den gang, men hovedtrekkene ligner på det som nå tilbys. Bildeserien er tilgjengelig her.

I Norge distribueres Wellton Way MMC av TCi Computer. Selskapet leverer MMC i to utgaver, enten som en del av selskapets BroadbandBox-PC, eller som en separat oppgraderingspakke til eksisterende PC-er.

Daglig leder i TCi, Geir Johansen, sier til digi.no at han har stor tro på at MMC skal kunne åpne markedet for fullt i Norge. Han mener interessen for denne typen produkter allerede er stor. Samtidig er det få produkter tilgjengelig som er tilpasset det norske markedet. En viktig konkurrent som bli SEKO Data, som satser på en Linux-basert løsning med mye av den samme funksjonaliteten som Wellton Way MMC. Men denne løsningen vil etter det digi.no kjenner til, bare selges som et komplett system.

Johansen mener at det fortsatt kan gå et halvt år før Microsoft vil komme med Windows XP Media Center Edition i Norge.

Johansen forteller at TCi har relativt stor frihet til å tilpasse MMC. Dette inkluderer blant annet hvilke nettsteder som presenteres i webguiden. Men han understreker at brukerne selv kan opprette eller slette slike oppføringer etter eget ønske. En demonstrasjon av hvordan den norske webguiden ser ut, finnes på denne siden.

- WelltonWay i Sverige har et system der de innhenter (kjøper) de norske TV-guidene fra forskjellige TV selskaper som sender i Norge. De setter deretter sammen EPG-en slik at den passer til deres grensesnitt. Kunden aksesserer altså deres server i Sverige og får den oppdaterte EPG-en automatisk, sier Johansen.

For mange vil nok oppgraderingspakken være mest interessant. Den koster 2495 kroner og inkluderer programvare, fjernkontroll med mottaker, samt tv-kort.

PC-en som oppgraderingspakken settes inn i, må minst ha en prosessor tilsvarende Celeron 2 GHz, 256 MB minne og skjermkort med 64 MB minne, i tillegg til Windows XP.

TCi tilbyr også PC-en BroadbandBox, som inkluderer MMC. Denne koster fra 13.550 kroner og er basert på barebone-modellen Soltec Qbic i865G, utstyrt med blant annet 2,8 GHz Pentium 4-prosessor, 512 MB minne, 80 GB SATA-harddisk, Hauppage PVR 250 TV Tuner m/ FM radio, DVD-brenner, trådløst keyboard og fjernkontroller, 7-i-1-kortleser, og Windows XP Home.

Til toppen