BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svensk monopolist anklager finsk monopolist for monopolisering

Det statseide teleselskapet Telia anklager det delprivatiserte teleselskapet Sonera for å utnytte sin monopolsituasjon i Finland ved å nekte Telia nasjonal roaming i landet.

Frode Eriksen
6. apr. 1999 - 12:56

Telia eier et av de tre GSM-nettene i Finland, og har brukt de siste månedene til å bygge ut infrastruktur i Helsingfors, Åbo og Tammerfors. Nå ønsker selskapet å skaffe seg nasjonal roaming via Sonera som sitter med 70 prosent av det finske mobilmarkedet.

Etter at forhandlingene mellom Telia og Sonera brøt sammen gikk Telia til sin samarbeidspartner Swisscom, som gav Telia roaming i Finland via Swisscoms roamingavtale med Sonera. Sonera svarte på sin side å stenge for inngående samtaler fra Telias nummer, og mente at dette berodde på tekniske problem.

- Dette er til hinder for fri konkurranse, sier viseadministrerende direktør i Telia Mobile, Lars Persson i en pressemelding, og han sier at Telia nå vil overlate denne saken til EUs konkurransemyndigheter. Det er første gang Telia selv er anklager. Normalt pleier selskapet selv å bli beskyldt for å utnytte sin monopolsituasjon id et svenske markedet, av blant annet Sonera.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.