Svensk musikkbutikk på nett åpner i dag

Her i Norge regjerer platebutikkene fortsatt, men i Sverige åpnet i dag morges en konkurrent av Apple iTunes og OD2.

Her i Norge regjerer platebutikkene fortsatt, men i Sverige åpnet i dag morges en konkurrent av Apple iTunes og OD2.

Foreløpig finnes det ingen nettbutikk rettet mot norske kunder som vil kjøpe musikk fra de internasjonale, store stjernene. Norske kunder kan kjøpe norsk musikk og de kan også handle musikk fra England gjennom Windows Media Player, men uten noen større markedsføring har ikke dette skapt noe volum.

Det kan være Apple som blir først i Norge. Selskapet har lovet å lansere "i Skandinavia til høsten", men om dette spesifikt omfatter det lille norske markedet eller om det betyr Sverige er uklart.

Men i dag har svenskene fått sin første skikkelige nettmusikkbutikk. Det er ikke iTunes, Napster eller noe annet etablert selskap som står bak. Svensken Inge Severin har gjennom sitt nye selskapet Inprodicon forhandlet frem avtaler med de store plateselskapene og skaffet seg en rekke partnere som åpnet musikkbutikker i dag, skriver IDG.se.

Inprodicon har fått avtaler med alle de fem store: Sony, Warner, BMG, EMI og Universal. Selskapet har ikke lansert sin eget nettsted, men satser i stedet på salg gjennom etablerte partnere som har mange brukere. Foreløpig har nettbutikken Cdon, avisen Aftonbladets, Göteborgs-Posten, Åhléns og en rekke musikkbutikkjeder signert avtaler.

Prisene er noe høyere enn i USA og England - hvert kutt koster 15 svenske kroner. Musikkfilene er lagret i Microsofts WMA-format og kan brennes til CDer eller kopieres mellom harddisker, dog bare tre ganger.

Dessverre er tjenesten lukket for norske brukere - digi.no prøvde å registere seg på cdon.se, men ble møtt med krav av blant annet svensk personnummer og svenske telefonnummere.

Til toppen