Svensk navigasjonssystem for PDA blir gratis

Svenske Emappz vil fra sommeren av tilby et gratis navigasjonssystem til PDA-er.

Svenske Emappz vil fra sommeren av tilby et gratis navigasjonssystem til PDA-er.

Det svenske selskapet Emappz vil i juni tilby et fritt tilgjengelig, Java-basert kart- og navigasjonsstem for PDA-er og andre bærbare enheter med Java-støtte og minst 64 MB minne. Systemet heter også Emappz og skal dekke hele det svenske veinettet. I første rekke er det Pocket PC- eller Palm-baserte PDA-er som vil kunne bruke programvaren.

Programvaren, som også heter Emappz, skal kunne lastes ned fra selskapets nettsted eller kjøpes på CD for en billig penge ved blant annet bensinstasjoner i Sverige. Utgaven som blir tilgjengelig i juni, vil ha et litt begrenset kartmateriale, den fullstendige versjonen kommer først i september.

Det mest spesielle med Emappz er selvfølgelig at det er gratis for brukerne. Programvaren finansieres ved at selskaper som bensinstasjoner, butikker, restauranter og overnattingssteder betaler for å være synlige og søkbare i navigasjonssystemet. Allerede har Emappz varslet om avtaler med blant annet Shell og Norsk Hydro i Sverige.

Brukeren skal til enhver tid kunne velge hvilke symboler, som også inkluderer severdigheter, som skal vises på kartet.

Emappz skal kunne brukes både med og uten en GPS-enhet. Har ikke brukeren en slik enhet, vil det likevel være mulig å finne ut hvor man befinner seg på kartet ved å søke navnet på veien man befinner seg ved.

Med en PC eller PDA som har GPS-utstyr, vil brukeren blant annet kunne bruke systemet til ruteplanlegging for bilturer, samt at kartet med tydelige kjøranvisninger vises under kjøringen.

I begynnelsen av 2005 vil Emappz komme med en serverbasert løsning, slik at SmartPhones med mindre enn 64 MB minne også kan utnytte systemet. Da vil dataene kunne hentes etter behov ved hjelp av GPRS.

Kjekt å ha også for norske ferieturister, og kanskje også en idé for det norske markedet?

Til toppen