Svensk nettbutikk stengt etter svindelmistanker

En ny, stor nettbutikk skulle gi svenskene kjempebillige julegaver, men nå er butikken borte.

Svensk nettbutikk stengt etter svindelmistanker

En ny, stor nettbutikk skulle gi svenskene kjempebillige julegaver, men nå er butikken borte.

Fredag 1. desember skulle svenskene få en ny nettbutikk som skulle ta opp kampen med de etablerte ved å tilby elektronikkprodukter til en billig penge.

For billig, mente forbrukernettstedet Cint. De ble mistenksomme og begynte å undersøke nærmere om det var for godt til å være sant.

- Noen av produktene var så billig at man ville gått konkurs hvis man solgte dem, sier Anders Nymann, administrerende direktør i Cint til den svenske avisen Dagens Nyheter.

Etter å ha undersøkt nærmere kom man frem til at nettbutikken E-Outlet.se var for god til å være sann. Cint klarte ikke å komme i kontakt med personene bak selskapet, selskapet hadde ingen fast adresse og det hadde fått nye eiere bare to uker i forveien. I tillegg var to av selskapets styremedlemmer tidligere dømt for lovbrudd.

En riksdekkende reklamekampanje var allerede bestilt hos reklameselskapet JC Decaux, men den var bestilt gjennom om en kontantkortmobil. Da JC Decaux fikk høre Cints opplysninger ble reklamekampanjen stanset.

Webhotellet Starweb.se har stengt nettstedet og det er lite som tyder på at nettbutikken vil være oppe og gå til jul.

Dette er ikke første gang svenskene har blitt forsøkt lurt med falske nettbutikker. På samme tid i fjor ble nettbutikken Teknikboom.se lansert med brask og bram gjennom annonser i avisene. Kort tid etterpå var nettbutikken borte og selskapets konto var tømt.

Til toppen