Svensk nettbutikk vil selge IT til nordmenn

Konkurransen om de IT-kundene på nett blir enda tøffere - nå kommer markedsleder i Sverige.

Konkurransen om de IT-kundene på nett blir enda tøffere - nå kommer markedsleder i Sverige.

I Norge er Komplett den største nettforhandler av IT-utstyr, men møter stadig sterkere konkurranse fra MPX og store varekjeder som Elkjøp, Lefdal og SmartClub på nett.

I tillegg må de norske nettaktører nå belage seg på sterkere konkurranse fra Sverige. Siba har allerede etablert seg med flere fysiske utsalgssteder i tillegg til nettsalg, og nå flagges en ytterligere aktør; Dustin AB.

Dustin skal være en av Sveriges største nettforhandler. Etter at selskapet nylig er blitt solgt til Altor, skal ambisjonen nå være en nordisk ekspansjon, skriver computerworld.no.

Dustin har bygget seg opp som IT-forhandler gjennom en satsning på postordresalg mot næringlisvet, men salget skjer nå for det meste over nettet. Først for et par år siden begynte selskapet å selge til konsumenter, som står for rundt 260 millioner av omsetningen i Sverige i år. Selskapet omsatte i fjor for 2,4 milliarder kroner.

Dustin kan også bli en ny konkurrent til nettbutikker som Ementor, som ikke er åpen for andre Ementors kunder.

IDC-analytiker Nils Molin mener at Dustin har noe å hente i Norge, ettersom det er en elektronisk butikk med lave priser. Han mener det er selskaper som Komplett som i første rekke vil merke konkurransen.

Til toppen