Svensk nettmegler med problemer

Det svenske nettmeglerforetaket Avanza legger satsingen i Tyskland, Nederland og Storbritannia på is. Dette fører til oppsigelser for selskapet hvor blant annet SOL har en eierandel.

I en pressemelding fra det svenske selskapet, gjengitt av nyhetstjenesten Direkt, skriver selskapet at de må skjære ned satsingen, og vil nå konsentrere seg om å serve sine allerede 42 000 kunder i hjemmemarkedet Sverige.

Dette fører til at 30 personer mister jobben ved Avanza.com utenlandskontor. Men det vil ikke gå helt ubemerket i de svenske kontorene heller, der "en håndfull" personer nå ikke har jobb i selskapet lengre. Det forteller Claes Hemberg, informasjonssjef i Avanza, til Direkt.

Grunnen til at Avanza legger ned sin satsing i utlandet er den kjedelige utviklingen nettmeglerbransjen har hatt på kontinentet, det melder den svenske avisen Dagens Industri. - For å starte opp trenger vi et tilsig av nye kunder, hvilket i dag ikke finnes. Det kan bli meget dyrt å nå ett lønnsomt volum, sier administrerende direktør i Avanza, Per Nordlander.

Det som skal til for at selskapet nå skal kaste seg over utenlandsmarkedet, er at børsutviklingen vender til det positive, eller at selskapet finner en partner som kan stille med kundene.
Scandinavia Online (SOL) eier 11 prosent av Avanza.

Til toppen